Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αντί για καληνύχτα

ο μικρό ξωτικό καθόταν ήσυχα κάτω από το φύλλο της φτέρης .
Τα καλοσυνάτα ματάκια του έλαμπαν σαν δυο μικρές διαμαντένιες χάντρες .
Έτρωγε με βουλιμία την ζαχαρωμένη γύρη που του είχε μαζέψει η φίλη του η πυγολαμπίδα από τα ποιο φρέσκα αγριολούλουδα του δάσους . Έγλυφε τα δάχτυλά του και μετά τα σκούπιζε στο κοντό του παντελονάκι που θύμιζε το παντελόνι που φορούσε ο Τομ Σόγερ , η μοναδική τιράντα που το κρατούσε κούμπωνε με ένα τεράστιο αστερένιο λαμπερό κουμπί . Γύρισε το βλέμμα στον ουρανό και κοίταξε την Κυρά της Νύχτας , εκείνη το κοίταξε τρυφερά και κούνησε το κεφάλι καταφατικά .
Το προσωπάκι του μικρού ξωτικού έλαμψε . Σηκώθηκε όρθιο , τα παράξενα μεγαλούτσικα αυτιά του κουνήθηκαν σαν βεντάλιες , έξυσε με αμηχανία το κεφάλι του , λες και είχε ξεχάσει τι έπρεπε να κάνει και μετά έχωσε το αδύνατο χεράκι του βαθιά μέσα στην τσέπη του παντελονιού του . Για λίγο ψαχούλεψε σαν κάτι να προσπαθούσε να πιάσει και μετά το τράβηξε έξω . Η χούφτα του ήταν γεμάτη αστερόσκονη . Την κοίταξε με τα μεγάλα του καλοσυνάτα μάτια και το πρόσωπο του γέμισε ευτυχία .
Άντε τι περιμένεις , φώναξε η Κυρά της Νύχτας , σκόρπισε την .
Το μικρό ξωτικό σήκωσε το αδύνατο χεράκι του , έκανε μια αστεία πιρουέτα και σκόρπισε την αστερόσκονη στον αέρα .
Τότε χιλιάδες παιδικές φωνές , φωνές αγγέλων ακούστηκαν που μελωδικά έλεγαν καληνύχτα στους 352 φίλους μου στο facebook
Καληνύχτα Νίκη , Καληνύχτα Χρύσα , Καληνύχτα Τριάδα , Καληνύχτα Ηρώ , Καληνύχτα Βίκυ , Καληνύχτα Παντελή , Καληνύχτα Δημήτρη , Μαρίζα , Παρασκευή , Νίκο , Χριστίνα , Σπύρο , Κατερίνα , Μαρία , Γιάννη , Theo , Πολυξένη , Αντώνη , Παυλίνα , Γιώργο , Apollo , Giouli , Irene , Kyriaki , Left;eri , Δάκη , Παναγιώτη , Ιωάννα , Καληνύχτα ,Καληνύχτα , Καληνύχτα , Καληνύχτααααααααα

Δεν υπάρχουν σχόλια: